Nagy lelkesedést váltott ki a Facebookon meghirdetett programunk, amelyben nem mást ígértünk, mint, hogy minden kiadványunkat eljuttatjuk hozzád 24 hónapon keresztül havonta, és minden napra adunk hozzá foglalkozástervet. Ez a szokimondoka.hu 300. blogbejegyzése, és óriási öröm, hogy ez egybeesik ennek a csodálatos programnak a bejelentésével! 

A részleteket a mai blogban ígértem elárulni, lássuk: 

A 2 éves program célja, hogy minden nap játsszatok valami fejlesztő játékot úgy, hogy ezek a foglalkozások egymásra épüljenek, és minden napra legyen valami újdonság is. Ha sikerül beépítened a napirendbe ezeket a közös játékokat, egy fantasztikus tanulási folyamat részese lehetsz, és szemed láttára, általad okosodik, fejlődik minden nap gyermeked. Azt hiszem, hogy ennél csodálatosabb szülői élmény alig van. 

Miért a havi küldés? 

Az a tapasztalatunk, hogy csomagárkedvezménnyel többen veszik meg a játékcsomagjainkat, mint egyesével, mert úgy kedvezőbb egy csomag ára. Ugyanakkor annyira belelkesednek a szülők a gyermek első sikerei láttán, hogy nem használják ki maximálisan az egy-egy játékcsomagban rejlő lehetőségeket, hanem túl hamar lépnek tovább a második, harmadik fejezetre és így gyorsan a végére érnek a sorozatnak úgy, hogy nem élvezték ki annak minden percét. Nem hibáztatom őket, hiszen ott a polcon a többi csomag, a gyermek kéri, hogy nézzenek, kártyázzanak, olvassanak még – valószínű, hogy én is a helyükben már bontanám ki a következő csomagot, mert többet akarok ebből az örömből. Ezért azonban jobbnak látjuk egy havidíjas rendszerben, fokozatosan adagolni kiadványainkat: háromhavonta küldünk ki új játékcsomagot, a közbeeső hónapokban pedig könyveket kaptok, amihez szintén készítünk foglalkozásterveket. Így sosem válik unalmassá egy-egy játékcsomag, lassabb, biztosabb, tartósabb a tanulás, mélyebb lesz a közös élmény. Jobban tudtok a már meglévő ismeretekre építeni egy új téma kapcsán és a szavakkal való ismerkedés fokozatossága is csak így tud érvényesülni. 

Miért most? 

Az az igazság, hogy az elmúlt évek kemény munkája ellenére, még mindig hiányzik pár kiadvány a sorozatok befejezéséhez, de vállaljuk, hogy ezzel a programmal leszállítjuk nektek az ígért hónapban a sorozatok hiányzó fejezeteit. A TE támogatásoddal még egy játékcsomag (az Ember) és 5 könyv fog megjelenni az előfizetésed 2 éve alatt. Egy játékcsomag előállítási költsége olyan magas, hogy évente egyet tudunk csak megjelentetni, így mostanáig tartott, míg a hat részes sorozat öt része elkészült. Most kerültünk abba a helyzetbe, hogy ezt az előfizetéses programot végre elérhetővé tegyük. A szeptemberi kezdésnek még egy óriási előnye vanszámodra: amint az évszakok beköszöntenek, a játékcsomagok segítségével el tudsz merülni annak részleteiben. Szeptemberben kezdesz a Család játékcsomaggal, decemberben jön a Víz, aminek az évszaka a tél. Márciusban a Levegő játékcsomaggal folytatod, aminek az évszaka a tavasz, júniusban pedig jön a Tűz a nyár tulajdonságaival. Jövő szeptemberben pedig megkapod a Föld játékcsomagot, ami az őszt mutatja be és végül jövő karácsonyra megérkezik az Ember, a sorozat átfogó, záró része. 

A kiadványokon kívül mit kaptok még? 

A Napi játékok egy olyan szolgáltatás, amit már most is meg tudsz rendelni attól függően, hogy hányszor szeretnél foglalkozni játékcsomagjaink segítségével gyermekeddel. A napi egy játék szolgáltatás havidíja 1000 Ft és három hónapra ad minden napra foglalkozástervet. Itt tudod megnézni a többi variációt. A Napi játékok csak a játékcsomagokra rendelhetők, de nektek kiegészítjük a folyamatot a könyvekre kidolgozott játéktervekkel. A szolgáltatást csak húsz hónapig fizeted, az utolsó 4 hónap kiadványait már ajándékba kapod, ha szeptember 15-ig jelentkezel. Ezen kívül egy zárt Facebook csoportba várjuk a résztvevőket, hogy ott egymással osszátok meg tapasztalaitokat, válaszolhassak a kérdeseitekre. Ti, a program résztvevői vagytok, akikért van a SzóKiMondóka, ezért a ti boldogulásotok a vezetőség fő fókusza a program ideje alatt.  

Kinek való ez az előfizetés? 

  • Minden szülőnek, akinek gyermeke 1-6 éves kor közt van és szeretne tenni valamit, hogy felkészítse őt az óvodára, iskolára, életre. 
  • Minden szülőnek, (nevelőszülőnek, nagyszülőnek) akinek fontos a gyermek fejlődése, s, hogy mindent megtegyen a gyermek értelmi, érzelmi, szociális képességei fejlesztéséért. 
  • Minden családnak, aki külföldön nevel kisgyermeket magyarul és szeretne ehhez minden eszközt megkapni. 
  • Minden gyermeknek, aki szeretne játszva tanulni a világról és tapasztalatok útján, szüleivel együtt megismerni a természetet, az évszakokat, állatokat, mondókákat, dalokat. 

Kinek nem való? 

  • Annak, aki nem akar rendszeresen foglalkozni gyermekével. 
  • Annak, aki nem szeretné gyermekét fejleszteni, mert úgy van vele, hogy majd az élet megtanítja mindenre. 
  • Annak, aki nem szeretne közelebb kerülni gyermekéhez. 
  • Annak, aki úgy gondolja, elég minden tudást az óvodában, iskolában felszedni. 
  • Annak, akinek nincs még negyedórája sem arra, hogy gyermekével minden nap minőségi időt eltöltsön. 

Hol kell jelentkezni? 

Jelentkezni ezen az oldalon tudsz.  Ha van kérdésed, írj nekünk, vagy hívj minket munkaidőben! 20/66-56-199